Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových proteinových koncentrátech

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hájek, Tomáš
dc.contributor.author Pešková, Michaela
dc.date.accessioned 2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.available 2021-09-06T07:35:26Z
dc.date.issued 2021
dc.date.submitted 2021-07-15
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/10195/78336
dc.description.abstract Teoretická část bakalářské práce přibližuje problematiku bílkovin ve stravě, jejich popis a vysvětlení důležitosti jejich přítomnosti ve stravě. Bílkoviny jsou zde popsány i z hlediska chemického složení a podrobněji jsou charakterizovány bílkoviny v mléce a mléčných výrobcích. Dále tato kapitola obsahuje metody stanovení bílkovin. Praktická část se zabývá stanovením celkových a travitelných bílkovin ve vzorcích kaseinových a syrovátkových proteinových koncentrátech. cze
dc.format 47 s.
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Bez omezení
dc.subject bílkoviny cze
dc.subject aminokyseliny cze
dc.subject kasein cze
dc.subject syrovátka cze
dc.subject proteins eng
dc.subject aminoacids eng
dc.subject casein eng
dc.subject whey eng
dc.title Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových proteinových koncentrátech cze
dc.title.alternative Total and digestible proteins in casein and whey protein concentrates eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2021-08-23
dc.description.abstract-translated The theoretical part of the Bachelor thesis approximates the issue of proteins in the diet, their description and explanation of the importance of their presence in the diet. Proteins are also described in terms of chemical composition and proteins in milk and dairy products are described in more detail. Moreover, methods for determination of proteins are listed and explained. The practical part deals with the determination of total and digestible proteins in samples of casein and whey protein concentrates. eng
dc.description.department Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka seznámila členy zkušební komise s tématem své bakalářské práce a zodpověděla otázky členů komise. cze
dc.identifier.stag 43020
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account