dc.contributor.advisor |
Červenka, Libor |
cze |
dc.contributor.author |
Ambrozová, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-27T10:34:01Z |
|
dc.date.available |
2015-09-27T10:34:01Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/61336 |
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje účinky akrylamidu na lidský organismus. Akrylamid patří mezi látky karcinogenní pro člověka, velmi nebezpečné jsou jeho neurotoxické účinky. Práce se zabývá také vznikem a eliminací akrylamidu v rizikových potravinách. Mezi tyto potraviny patří především hranolky, brambůrky a káva. Součástí práce je dotazníkové šetření týkající se konzumace potravin s potencionálním obsahem akrylamidu. |
cze |
dc.format |
52 s. |
cze |
dc.format.extent |
1569793 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
acrylamide |
cze |
dc.subject |
Maillard reaction |
cze |
dc.subject |
neurotoxicity |
cze |
dc.subject |
carcinogenicity |
cze |
dc.subject |
french fries |
cze |
dc.subject |
potato chips |
cze |
dc.subject |
coffee |
cze |
dc.subject |
akrylamid |
cze |
dc.subject |
Maillardova reakce |
cze |
dc.subject |
neurotoxicita |
cze |
dc.subject |
karcinogenita |
cze |
dc.subject |
hranolky |
cze |
dc.subject |
chipsy |
cze |
dc.subject |
káva |
cze |
dc.title |
Zdravotní aspekty konzumace potravin s obsahem akrylamidu |
cze |
dc.title.alternative |
Human health affected by the consumption of acrylamide in food |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2015 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
Bachelor's thesis describes the effects of acrylamide on human health. Acrylamide belongs among the substances which are carcinogenic to humans and exhibits dangerous neurotoxic effects. The pathways of formation of akrylamide in fous and the risk of its elimination were discussed in this work. French fries, potato chips and coffee were foods being the most exposed food material. The consumption of food with a potencial content of acrylamide has been examined in a questionnaire survey. |
eng |
dc.description.department |
Katedra biologických a biochemických věd |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Zdravotní laborant |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D32422 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Speciální chemicko-biologické obory |
cze |
dc.description.defence |
1. Prezentace výsledků bakalářské práce.2. Diskuze k posudku vedoucího bakalářské práce. 3. Studentka zodpovědela vaechny dotazy a připomínky k BP. |
cze |
dc.identifier.stag |
27706 |
cze |
dc.date.embargo |
2035-07-15 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |