dc.contributor.author |
Vlach, Jan |
|
dc.date.accessioned |
2014-09-22T12:28:13Z |
|
dc.date.available |
2014-09-22T12:28:13Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (studovna) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/57969 |
|
dc.description.abstract |
Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv. |
cze |
dc.format |
43 s. |
cze |
dc.format.extent |
2310933 bytes |
cze |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cze |
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
cze |
dc.subject |
ovocná šťáva |
cze |
dc.subject |
formolové číslo |
cze |
dc.subject |
prolin |
cze |
dc.subject |
titrační kyselost |
cze |
dc.subject |
refraktometrická sušina |
cze |
dc.subject |
fruit juices |
eng |
dc.subject |
formol number |
eng |
dc.subject |
prolin |
eng |
dc.subject |
titratable acidity |
eng |
dc.subject |
refractometric dry basis |
eng |
dc.title |
Vlastnosti ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce |
cze |
dc.title.alternative |
The qualities of the commercial juices and the fresh fruit juices |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2014 |
cze |
dc.description.abstract-translated |
The theoretical part of the thesis describes the production technology of commercially produced fruit juices and the methods for determination the basic characteristics of fruit juices. Formol number, titratable acidity, proline content and refractometric solids were studied in commercially produced fruit juices and in freshly pressed fruit juices. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cze |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D31154 |
cze |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Student přednesl bakalářskou práci a zodpověděl otázky komise. |
cze |
dc.identifier.stag |
24282 |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |