dc.contributor.advisor |
Adam, Martin |
|
dc.contributor.author |
Suchánková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T16:49:43Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T16:49:43Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37533 |
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá výskytem vody v potravinách a změnami v jejím obsahu se zaměřením na maso a masné výrobky. Dále je zpracováno téma vodní aktivity, její význam z hlediska údržnosti potravin a také vztah mezi obsahem vody v potravině a vodní aktivitou. Závěrečná část je věnována jednotlivým metodám stanovení obsahu vody, způsobům měření vaznosti masa a měření vodní aktivity. Velmi často využívané metodě pro stanovení obsahu vody - Karl Fischerově titraci je věnována zvláštní kapitola, ve které je popsán princip metody, způsoby jejího provedení a indikace bodu ekvivalence. |
cze |
dc.format |
36 s. |
cze |
dc.format.extent |
1303599 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
maso |
cze |
dc.subject |
Karl Fischerova titrace |
cze |
dc.subject |
stanovení vody |
cze |
dc.subject |
Aktivita vody |
cze |
dc.subject |
meat |
eng |
dc.subject |
Karl Fischer titration |
eng |
dc.subject |
water determination |
eng |
dc.subject |
water activity |
eng |
dc.title |
Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích |
cze |
dc.title.alternative |
Determination of water content and water activity in meat and meat products |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis deals with the occurrence of water in food and changes in its content with a focus on meat and meat products. It is also described the water activity, its importance in terms of shelf-life time and also the relationship between water content in food and water activity. The final section is focused on the various methods of the water content determination as well as the methods of water holding capacity of meat and water activity measurements. Most widely used method for the water content determination - Karl Fischer titration - is described in a special chapter, which presents the basic principles of this method, its practical implementation and indication of the titration end-point. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23346 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |