Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích

Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisor Adam, Martin
dc.contributor.author Suchánková, Petra
dc.date.accessioned 2010-10-01T16:49:43Z
dc.date.available 2010-10-01T16:49:43Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier Univerzitní knihovna (sklad) cze
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10195/37533
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá výskytem vody v potravinách a změnami v jejím obsahu se zaměřením na maso a masné výrobky. Dále je zpracováno téma vodní aktivity, její význam z hlediska údržnosti potravin a také vztah mezi obsahem vody v potravině a vodní aktivitou. Závěrečná část je věnována jednotlivým metodám stanovení obsahu vody, způsobům měření vaznosti masa a měření vodní aktivity. Velmi často využívané metodě pro stanovení obsahu vody - Karl Fischerově titraci je věnována zvláštní kapitola, ve které je popsán princip metody, způsoby jejího provedení a indikace bodu ekvivalence. cze
dc.format 36 s. cze
dc.format.extent 1303599 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.language.iso cze
dc.publisher Univerzita Pardubice cze
dc.rights Práce není přístupná cze
dc.subject maso cze
dc.subject Karl Fischerova titrace cze
dc.subject stanovení vody cze
dc.subject Aktivita vody cze
dc.subject meat eng
dc.subject Karl Fischer titration eng
dc.subject water determination eng
dc.subject water activity eng
dc.title Stanovení vody a vodní aktivity v mase a masných výrobcích cze
dc.title.alternative Determination of water content and water activity in meat and meat products eng
dc.type bakalářská práce cze
dc.date.accepted 2010
dc.description.abstract-translated This thesis deals with the occurrence of water in food and changes in its content with a focus on meat and meat products. It is also described the water activity, its importance in terms of shelf-life time and also the relationship between water content in food and water activity. The final section is focused on the various methods of the water content determination as well as the methods of water holding capacity of meat and water activity measurements. Most widely used method for the water content determination - Karl Fischer titration - is described in a special chapter, which presents the basic principles of this method, its practical implementation and indication of the titration end-point. eng
dc.description.department Katedra analytické chemie cze
dc.thesis.degree-discipline Hodnocení a analýza potravin cze
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická cze
dc.identifier.signature D23346
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cze
dc.description.defence Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. cze
dc.description.grade Dokončená práce s úspěšnou obhajobou cze


Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit minimální záznam

Vyhledávání


Rozšířené hledání

Procházet

Můj účet