dc.contributor.advisor |
Vytřasová, Jarmila |
|
dc.contributor.author |
Štenclová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-10-01T15:15:38Z |
|
dc.date.available |
2010-10-01T15:15:38Z |
|
dc.date.issued |
2010 |
|
dc.identifier |
Univerzitní knihovna (sklad) |
cze |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10195/37329 |
|
dc.description.abstract |
V rámci této bakalářské práce byla studována literatura týkající se moderních metod pro detekci a stanovení mykotoxinů, zejména pak aflatoxinů a fusáriových toxinů. První část je zaměřena na charakteristiku aflatoxinů a fusariových toxinů. Jsou zde uvedeny hlavní informace o jejich struktuře, výskytu a jejich producentech ohrožující zdraví člověka a zvířat. Ve druhé části práce jsou uvedeny metody pro stanovení těchto toxinů. Dále jsou zde uvedeny příklady biosenzorů potřebných na jejich detekci. V závěrečné části jsou uvedeny konkrétní příklady stanovení těchto mykotoxinů. |
cze |
dc.format |
50 s. |
cze |
dc.format.extent |
620787 bytes |
|
dc.format.mimetype |
application/pdf |
|
dc.language.iso |
cze |
|
dc.publisher |
Univerzita Pardubice |
cze |
dc.rights |
Práce není přístupná |
cze |
dc.subject |
aflatoxiny |
cze |
dc.subject |
fusáriové toxiny |
cze |
dc.subject |
metody stanovení |
cze |
dc.subject |
biosenzory |
cze |
dc.subject |
aflatoxins |
eng |
dc.subject |
fusarium toxins |
eng |
dc.subject |
Analysis |
eng |
dc.subject |
biosensors |
eng |
dc.title |
Moderní metody pro detekci aflatoxinů a fusariových toxinů |
cze |
dc.title.alternative |
Recent methods for detection of aflatoxins and fusarium toxins |
eng |
dc.type |
bakalářská práce |
cze |
dc.date.accepted |
2010 |
|
dc.description.abstract-translated |
In this bachelor work was studied literature about modern methods for the detection and determination of mycotoxins, particularly aflatoxins and fusarium toxins. The first part is focused on characteristics of aflatoxins and fusarium toxins. There are the main information about their structure, occurrence and their threat to human health and animal. In the second part of thesis are presented methods for the determination of these toxins. Furthermore, there are examples of biosensors needed for their detection. In the final part of this work are given specific examples of the determination of mykotoxins. |
eng |
dc.description.department |
Katedra analytické chemie |
cze |
dc.thesis.degree-discipline |
Hodnocení a analýza potravin |
cze |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická |
cze |
dc.identifier.signature |
D23345 |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cze |
dc.description.defence |
Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy členů komise. |
cze |
dc.description.grade |
Dokončená práce s úspěšnou obhajobou |
cze |