Studium antimikrobiálního účinku mýdel pro intimní hygienu - Bartošová, Hana (Univerzita Pardubice, 2017)
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na charakteristiku fyziologického poševního ekosystému, jeho poruchy, možnosti léčby a diagnostiku. Dále se tato práce zabývá intimní hygienou žen včetně popisu vybraných intimních mýdel a gelů a jejich účinnými složkami. Praktická část se zabývá testováním antimikrobiálního účinku mýdel a gelů na mikroorganismy způsobující infekce reprodukčního systému žen.
Study of antimicrobial activity of intimate soaps
Keywords: intimní hygiena; poševní ekosystém; poševní infekce; intimní mýdla; mikroorganismy; intimate hygiene; vaginal ekosystem; vaginal infections; intimate soaps; microorganisms