Etická dilemata interrupcí pohledem zdravotnického pracovníka - Kučerová, Terezie (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce s názvem "Etická dilemata interrupcí pohledem zdravotnického pracovníka" je zaměřena na etická dilemata, které se k provádění umělého ukončení gravidity vztahují. Teoretická část diplomové práce se zabývá eticko-filozoficko-právní rovinou interrupcí. Praktická část se zabývá kvalitativním výzkumem pomocí polostrukturovaných rozhovorů se zdravotnickými pracovníky gynekologicko-porodnického oddělení.
Ethical dilemmas of abortions from the perspective of a healthcare professional
Keywords: interrupce; etická dilemata; zdravotnická etika; zdravotnický pracovník; abortion; ethical dilemmas; health ethics; healthcare professional