Hodnocení konkurenceschopnosti a výkonnosti vybraného podniku - Janischová, Simona (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat výkonnost konkrétního podniku pomocí moderních metod a nástrojů a následně navrhnout doporučení pro jeho posílení konkurenceschopnosti, dlouhodobého růstu a úspěchu na trhu. V první části této práce jsou vymezeny pojmy podnik, nadnárodní společnost, globální prostředí, výkonnost a konkurenceschopnost podniku. Druhá část práce je věnována finanční analýze, metodě Balanced Scorecard a následně hodnocení konkurenceschopnosti. Dále jsou v závěru práce návrhy a doporučení pro udržení dlouhodobého růstu a úspěchu dané společnosti.
Evaluation of the competitiveness and performance of the selected company
Keywords: výkonnost; konkurenceschopnost; finanční analýza; nadnárodní společnosti; globalizace; Rieter CZ s.r.o.; performance; competitiveness; financial analysis; multinational company; globalization; Rieter CZ s.r.o.