Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek - Shaparenko, Iryna (Univerzita Pardubice, 2020)
V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla.
Cola-type Beverages - production and analysis of selected components
Keywords: nealkoholické kolové nápoje; cukry; kyselina fosforečná; kyselina citronová; metoda dle Schoorla; potenciometrická titrace; soft cola drinks; sugars; phosphoric acid; citric acid; Schoorl method; potentiometric titration