Využití ETV-o-TOF ICP MS v analýze vzorků životního prostředí - Patočka, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou techniky ETV-o-TOF-ICP-MS a jejím použitím k analýze thallia ve standardních roztocích, referenčních materiálech a reálných vzorcích smrkového jehličí. Pozornost je zvláště upřena na možnost analýzy vzorků ve formě suspenze. Správnost výsledků dosažených pomocí ETV-o-TOF-ICP-MS je ověřována pomocí techniky o-TOF-ICP-MS s klasickým vnášením vzorků. Součástí práce je rešerše zaměřená na vývoj, instrumentaci a nastavení pracovních podmínek techniky ETV-ICP-MS.
Use of ETV-o-TOF-ICP-MS in analysis of environmental samples
Keywords: ETV-o-TOF-ICP-MS; o-TOF-ICP-MS; suspenze; jehličí; thallium; slurry; needles; thallium