The great Gatsby or some sort of epic grandeur - Machalová, Irena (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka v práci analyzuje román "Velký Gatsby". Zabývá se zejména společenskými událostmi v USA 20.let a charakterizuje jejich odraz v díle Francise Scotta Fitzgeralda. Poukazuje na aktuálnost tohoto díla i pro dnešní společnost.
Velký Gatsby aneb typ epické vznešenosti
Keywords: americká literatura; Fitzgerald, Francis Scott; Spojené státy americké; rozbor literárního díla