Nadlimitní přeprava zvířat mezi zoologickými zahradami v rámci Evropské unie - Symerská, Jitka (Univerzita Pardubice, 2010)
Zjišťování informací týkající se problematiky přepravy živých zvířat mezi zoologickými zahradami není v České republice vůbec jednoduchá. Všechny předpisy, kterými se musí řídit dopravce i přepravce, jsou brány v potaz hlavně pro přepravu domestikovaných zvířat.
Excessive transport of animals between zoological gardens European Union
Keywords: Dopravci; přeprava; přepravní nařízení; trasy; zvířata; Carriers; transportation; transport regulativ; routes; animals