Financování ochrany životního prostředí - Krausová, Helena (Univerzita Pardubice, 2005)
První část bakalářské práce obsahuje obecné informace o problematice financování životního prostředí, druhá část se zabývá konkrétní situací na Trutnovsku. V obecné části je vymezen pojem životního prostředí a veškeré zdroje financování ochrany životního prostředí ČR. Praktická část analyzuje stav životního prostředí v Trutnově a celém bývalém trutnovském okresu. Jsou zde uvedeny způsoby financování v oblasti životního prostředí na tomto území a analyzovány možnosti využití.
Financing of environmental protection
Keywords: Životní prostředí; ochrana životního prostředí; ekologie; financování; Státní fond životního prostředí; Trutnov