Posouzení potenciálu letiště LKPR jako středoevropského hubu - Vlček, Filip (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce se zaměřuje na letiště v Praze, konkrétně na jeho potenciál stát se středoevropským hubem pro cesty na východ. Nejdříve se práce zabývá obecnou teorií letiště. Dále pak konkrétně letištěm v Praze, jeho historií a analýzou současného stavu infrastruktury a letového provozu. Práce analyzuje provoz ve velkých středoevropských hubech směrem na východ a na základě analýz a porovnávání pak posuzuje potenciál Letiště Václava Havla jako hubu.
Assessing the potential of LKPR airport as a Central European hub
Keywords: analýza provozu; hub; letiště; letiště Praha; východní destinace; airport; eastern destinations; hub; Prague airport; traffic analysis