Působení počítačových her na vývoj jedince - Ulbrych, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá počítačovými hrami se zaměřením na jejich historii a hodnotící systémy dělící je do věkových kategorií. Přibližuje také typizaci hráče a herních vývojářů. Shrnuje hlavní informace o vhodnosti a nevhodnosti videoher a jako celek pak přibližuje oblast herních komunit.
The impact of computer games on development of individuals
Keywords: počítačové hry; ratingy; vývojáři; konzole; virtuální svět; computer games; rating; developers; consoles; virtual world