Kvalita života u pacienta s Kardioverter - defibrilátor - Spilková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou života u pacientů s kardiostimulátor - defibrilátorem. V teoretické části je vysvětlen termín kvalita života a souvislost mezi kvalitou života a zdravím. Pro pochopení tématu je přiblížena anatomie srdce a kardiovaskulárního systému. Dalším cílem teoretické části je, aby lidé alespoň trochu porozuměli arytmiím a vysvětlen pojem náhlá srdeční smrt. Posledním úkolem teoretické části je popsat ICD a ošetřovatelskou péči. Dále v praktické části byl použit kvalitativní výzkum, pomocí rozhovorů. Rozhovory byly sepsány a vloženy do programu Atlas.ti, kde výzkumník vyhledal a pojmenoval kódy, které seskupil do kategorií, z kterých byla vytvořena myšlenková síť. Výsledky bakalářské práce byly porovnávány s ostatními tématy a v závěru byly popsány výsledky této bakalářské práce.
Quality of life in patients with Cardioverter - defibrillator (ICD)
Keywords: kardiostimulátor - defibrilátor; ICD; kvalita života; arytmie; kardiovaskulární systém; EKG; cardioverter - defibrillator; ICD; quality of life; arrythmia; cardiovascular system; EKG