Optimalizace přepravy mimořádných zásilek na manipulačních vlacích - Kořenková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce se zabývá přepravami mimořádných zásilek na manipulačních vlacích s cílem optimalizovat plánování. Za účelem posouzení vlivu omezujících podmínek mimořádných zásilek na jízdu manipulačního vlaku jsou v analýze vybrány tři nejvýznamnější provozní pracoviště z hlediska objemu přepravy, délky provozního ramen a rozsahu omezujících podmínek. V jednotlivých pracovištích je analyzován současný stav technologie přepravy mimořádných zásilek a zejména je hledána souvislost mezi zpožděním vlaku a zařazením mimořádné zásilky do vlaku. V důsledku nepotvrzení vlivu omezujících podmínek na jízdu manipulačního vlaku jsou v návrhové části pouze dílčí doporučení a možnosti řešení nedostatků nalezených v analýze nesouvisející s mimořádnými zásilkami.
Transport Optimization of Exceptional Consignments by Handling Trains
Keywords: nákladní doprava; mimořádné zásilky; manipulační vlaky; zpoždění vlaku; omezující podmínky; freight transport; exceptional consignments; handling trains; train delay; special conditions