Daňový systém Francouzské republiky s akcentem na přímé daně - Chocholáč, Jan; Průša, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Článek se zabývá daňovým systémem Francouzské republiky s důrazem na přímé daně, které se skládají z daně z příjmu a daně z nemovitostí. Tento článek podrobně popisuje daň příjmu fyzických osob, daň z příjmu právnických osob, daň z nemovitosti, daň dědickou a daň darovací.
French Republic tax system with emphasis on direct taxes
Keywords: daňový systém; přímé daně; daně z příjmu; majetkové daně; tax system; direct taxes; income taxes; property taxes