Globální celospolečenský problém mladých lidí - drogová závislost - Macková, Petra (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá uvedením výsledků provedených za účelem zjištění trendů a vývoje drogové závislosti jako celospolečenského problému, zdravotních dopadů a institucionální vybavenosti v ČR. Zároveň je v práci uvedena charakteristika pojmů globální problémy lidstva, drogová závislost mladých lidí, život dnešní mládeže a ekonomické pojetí drogové závislosti.
Global social problem of young people - drug addiction
Keywords: globální problémy lidstva; drogová závislost; mládež; protidrogová politika