Identifikace a stanovení omamných a psychotropních látek ve vlasech - Kurfiřt, David (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem této práce je shrnout analytické metody sloužící k identifikaci a detekci omamných a psychotropních látek ve vlasech. V této práci jsou uvedeny nejčastěji zneužívané návykové látky, jejich charakteristika a vliv na lidský organismus.
Identification and determination of narcotic and psychotropic substances in hair
Keywords: vlasy; vlasový folikul; stanovení; omamné a psychotropní látky; chromatografie; extrakce; hair; hair follicle; determination; narcotic and psychotropic substances; chromatography; extraction