Analýza kortizolu a jeho význam pro lidský organismus - Vlach, Jan (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je zaměřena na funkci kortizolu v lidském organismu, na jeho biologické vlastnosti, důvody jeho sekrece a vliv na lidský organismus. Druhá část je zaměřena na odběr a zpracování vzorků slin a analýzu využívající chromatografické techniky.
Analysis of cortisol and its importance for human organism
Keywords: kortizol; analýza; sliny; chromatografie; cortisol; analysis; saliva; chromatography