"Stolní společnost Salvátor" v Chrudimi v letech 1925 - 1949 - Pochobradská, Renata (Univerzita Pardubice, 2003)
Autorka se zabývá stolní společností Salvátor, která působila v Chrudimi v letech 1925 - 1990. Byla založena mladými sokoly, kteří chtěli podporovat české menšiny v pohraničí a prostředky k tomu získávali z pořádání zábavných a společenských akcí pro širokou chrudimskou veřejnost.
"Company of the table Salvátor" in Chrudim in the year 1925 - 1949
Keywords: dějiny; Spolky; Kultura; Chrudim; společenský život