Vliv podniku První brněnská strojírna, Velká Bíteš, a. s. na region - Hotárková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Podstatou této diplomové práce je zhodnocení a kompletní shrnutí všech dopadů podniku První brněnská strojírna, Velká Bíteš, a. s., které přináší do regionu, v němž působí. Úvodní část práce vymezuje teoretická východiska, která jsou podkladem pro vlastní analýzu. Ta sleduje účinky působení uvedeného podniku na region, a to jak z pohledu zaměstnanosti v regionu, tak i z pohledu ostatních podnikatelských subjektů působících v regionu. Analyzovány jsou také dopady do sociální oblasti. Závěrečná část práce je věnována problematice rozpočtového určení daní, a to v kontextu regionálních dimenzí a podnikatelských aktivit subjektů regionu.
The influence of Prvni brnenska strojirna, Velka Bites, Inc. company on region
Keywords: companies; Business; regions; regionalization; tax determination; podniky; Podnikání; OKOLÍ PODNIKU; regiony; regionalizace; rozpočtové určení daní