Vykazování a evidence mimořádných událostí v drážní dopravě u Správy železniční dopravní cesty - Kočovský, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá problematikou vykazování a evidence mimořádných událostí v drážní dopravě u provozovatele dráhy Správy železniční dopravní cesty, státní organizace, na dráhách celostátních a regionálních. Analyzuje systém evidence mimořádných událostí a jejich počty v letech 2005 - 2014 podle jednotlivých kategorií. Navrhuje řešení zjištěných nedostatků v evidenci a vykazování mimořádných událostí pro potřeby provozovatele celostátních a regionálních drah.
Railway accidents and incidents reporting and registration by the infrastructure manager Czech Railway Infrastructure Administration
Keywords: railway accidents and incidents; infrastructure manager; safety; statistics; registration; mimořádné události; provozovatel dráhy; bezpečnost; statistika; evidence