Umělý mramor : historie, techniky, restaurování - Chadim, Daniel (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce hodnotí umělé mramory z hlediska jejich historického vývoje, technologických a materiálových postupů jejich zhotovování, použití a funkce v architektuře. Významnou kapitolou práce je problém degradace a následného restaurování umělých mramorů.
Keywords: umělé kameny; mramory; degradace; technologie; techniky; Výroba; restaurování; architektura