Sledování chemické odolnosti Polyesterů, Polyamidů a vybraných epoxidových pryskyřic - Báňa, Jiří (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se věnuje problematice odolnosti polymerů v korozních prostředích. Teoretická část obsahuje stručný popis fyzikálních a chemických mechanismů degradace polymerů. Experimentální část se věnuje chemické degradaci polymerů ve vybraných prostředích po dobu 180 dnů. Během této doby se prováděly měření hmotnosti a vizuální změny. Po vyjmutí vzorků z korozních prostředí se provedly mechanické vlastnosti a vyhodnotily se změny vlastností.
Monitoring of chemical resistance of Polyesters, Polyamides and Epoxy resins
Keywords: polymer; koroze; odolnost; degradace; polymer; corrosion; resistance; degradation