Charakteristika daní a jejich správa finančním úřadem v Rychnově nad Kněžnou - Trnka, Milan (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce se zabývá problematikou daní v souvislosti s přechodem na podmínky tržního mechanismu a zavedením nové daňové soustavy. Vedle popisu jednotlivých daní je zde stručné porovnání s minulým daňovým systémem. Dále jsou popsány jednotlivé fáze daňového řízení na úrovni územních finančních orgánů, jejich systém, struktura, funkce, které vykonávají. V závěrečné části se zabývá konkrétní situací na Finančním úřadu v Rychnově nad Kněžnou.
Keywords: Daně; Správa; finanční úřad; obce; Rychnov nad Kněžnou