Kondenzované fosforečnany - Doležalová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce je zaměřena na využití kondenzovaných fosforečnanů jako ekologických antikorozních pigmentů. Je v ní obsažena příprava cykloterafosforečnanů kovů alkalických zemin ve formě podvojných solí, měření jejich fyzikálně-chemických vlastností a aplikace těchto pigmentů do vybraných nátěrových hmot. Zahrnuje i měření korozně-inhibičních vlastností těchto nátěrových hmot.
Condensed phosphates
Keywords: kondenzované fosforečnany; cyklotetrafosforečnany; tetrametafosforečnany; antikorozní pigmenty