Vliv obnovení provozu na trati Rakovník – Mladotice na počty cestujících - Matuška, Jaroslav; Kopáč, Vladimír; Řehuřek, Tomáš; Šturma, Martin; Loucký, Petr (My University, 2018)
Článek prezentuje změny frekvence cestujících při variantních opatřeních obnovy provozu v úseku Kralovice – Mladotice. Výstupy modelu LOGIT ukazují, že při zkrácení jízdních dob a zavedení přímých vlaků do přirozeného centra spádové oblasti se i regionální železniční doprava může stát atraktivní.
Influence of the renewed operation on the line Rakovník - Mladotice upon number of passengers
Keywords: regionální dráha, traťová rychlost, model LOGIT; regional railway line, track speed, model LOGIT