Transition of the Old South and its effects on the families of William Faulkner´s "Yoknapatawpha County" - Ječný, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem práce je analyzovat Faulknerův pohled na vliv proměny starého Jihu na historii rodin a určit autorovo stanovisko vůči této proměně a obecně vůči jižanské historii.
Proměna amerického Jihu a její dopad na rodiny Faulknerova yonapatawphského kraje
Keywords: Faulkner, William; americká literatura; mýtus