Návrh okružní křižovatky na náměstí v obci Hostěradice - Svoboda, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá studií dopravního řešení stávající křižovatky na náměstí v obci Hostěradice, kde autor navrhuje okružní křižovatku dle zásad bezpečného návrhu. Důraz je kladen na zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu, návaznost na stávající plochy a ochranu životního prostředí. Práce zachycuje popis dopravní dostupnosti i širších vztahů Hostěradic z důvodu případné záměny s obcí se stejným názvem. Klíčovou roli zde také sehrává představení současného stavu z hlediska bezpečnosti či charakteristika dalších návrhů jiných autorů.
Design of a roundabout on the square in the village of Hostěradice
Keywords: okružní křižovatky; směrové dopravní průzkumy; bezpečnost; nehody; integrované dopravní systémy; pozemní komunikace; roundabouts; directional traffic surveys; safety; accidents; integrated transport systems; roads