Majetkové hospodaření obce - Štěpánková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá majetkovým hospodařením vybraných obcí. V prvních třech kapitolách jsou vysvětleny základní pojmy týkající se obce, jejího majetku a hospodaření, které jsou definovány ve vybrané literatuře a zákonech. Čtvrtá a pátá kapitola se věnuje zkoumaným obcím. Nejdříve je zpracována socioekonomická analýza vybraných obcí, na kterou navazuje analýza hospodaření a celkové zhodnocení hospodaření. Majetkové hospodaření bylo hodnoceno na základě provedené majetkové a finanční analýzy, která byla doplněna zjištěnými informacemi z rozhovorů se zástupci zkoumaných obcí. Na základě zjištěných poznatků byla navrhnuta doporučení, které by mohly vést ke zlepšení současného stavu a zvýšení efektivnosti hospodaření s majetkem.
Management of municipal property
Keywords: obce; majetek obcí; hospodaření s majetek obcí; finanční analýza; municipalities; municipal assets; management of municipal assets; financial analysis