Ošetřovatelská péče o pacienta s frakturou v oblasti bérce - Regnerová, Romana (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ošetřovatelské péče o pacienta s frakturou v oblasti bérce. V teoretické části popisuje anatomií bérce, druhy zlomenin, jejich diagnostiku a léčbu. Dále je uvedena předoperační, pooperační péče a rehabilitační proces. Průzkumná část prezentuje data, která byla získaná retrospektivní metodou sběru dat, technikou studia dokumentace a interpretace výsledků. Cílem bylo zjištění možných druhů zlomenin, použité operační metody, doba hospitalizace, počet pacientů za čtyřleté období. Výstupem této práce je vytvořená mapa ošetřovatelské péče.
Nursing care for a patient with a fractured lower leg
Keywords: zlomenina bérce (fraktura); operační řešení; komplikace; zevní fixatér; anestezie; rehabilitace; fracture of the lower leg (fracture); operational solution; complications; external fixer; anaesthesia; rehabilitation