Posuzování efektivnosti investic do životního prostředí a využívání alternativních zdrojů energií v České republice - Zemjánková, Kristina (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce posuzuje efektivnost investic do životního prostředí. Definuje různá hlediska, postupy a metody hodnocení investic. Charakterizuje vybrané alternativní zdroje energie, pro které existuje využití v České republice. Konkrétně se zabývá energií Slunce, větru, biomasy, vody a technickými zařízeními určenými pro aplikaci těchto zdrojů do praxe, tedy tepelných čerpadel a kogeneračních jednotek. Následně porovnává vybrané zdroje energie na konkrétním příkladu.
Keywords: hlediska; postupy a metody posuzování efektivnosti investic; alternativní zdroje; energie Slunce; energie větru; energie biomasy; energie vody; tepelná čerpadla; kogenerace