Návrh modelu a metodiky pro elektronickou komunikaci podniku se státní správou - Bílková, Renáta (Univerzita Pardubice, 2014)
Disertační práce se zabývá návrhem modelu elektronické komunikace mezi podnikem a státní správou. Obsahem teoretické části práce je vymezení vztahu mezi informačními systémy státní správy a podnikovými informačními systémy, analýza současného stavu a vývoj elektronické komunikace v zadaných oblastech v rámci ČR. V praktické části je navržen Model komunikačního rozhraní EB-EG a metodika pro jeho praktickou aplikaci v podnikatelském prostředí.
Design of the model and methodology for electronic communication between the enterprise and government authorities
Keywords: informační systémy; elektronická komunikace; státní správa; metodika; modely; komunikační rozhraní; information systems; electronic communication; eGovernment; government authorities; methodology; models; communication interface