Stanovení glutathionu v buňkách metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí - Brandtnerová, Martina (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce se zabývá stanovením celkového glutathionu a glutathiondisulfidu v lidské plné krvi a v suché kapce krve u skupiny dobrovolných dárců krve metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s fluorescenční detekcí.
Determination of intracellular glutathione using highperformance liquid chromatography with fluorescence detection
Keywords: celkový glutathion; glutathiondisulfid; oxidační stres; vysokoúčinná kapalinová chromatografie s fluorescenční detekcí; suché kapky krve; vzorky; naftalen-2,3-dikarboxaldehyd; total glutathione; glutathione disulfide; oxidative stress; high-performance liquid chromatography with fluorescence detection; dried blood spot; samples; naphthalene-2,3-dicarboxaldehyde