Suplementy a náhrady stravy jako součást běžného jídelníčku u osob exponovaných profesí - Naar, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Doplňky stravy a suplementy se staly nedílnou součástí jídelníčku dnešní populace. Trh plný nejrůznějších forem a druhů, společně s rozsáhlou reklamní kampaní způsobil, že je lidé začali brát jako samozřejmostí a někteří s nimi dokonce začali nahrazovat část běžné stravy. Navíc u osob s náročnou profesí jako například zdravotničtí záchranáři, hasiči či policisté se může předpokládat, že budou těmito výrobky jídelníček doplňovat větší měrou. A to z důvodů psychicky i fyzicky náročné práce, nepravidelného stravování a nočních směn. Je potřeba také mít na paměti, že nepřiměřené užívání může mít i nepříjemné zdravotní následky.
Supplements and meal replacement as part of the common diet for exposed professions
Keywords: doplňky stravy; suplementy; zdravý životní styl; stres; integrovaný záchranný systém; meal replacements; supplements; health lifestyle; stress; joint rescue service