Neolitický šperk - Bartošová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce je věnovaná neolitickým šperkům. V prvních kapitolách shrnuji informace o tomto období. Na tyto kapitoly navazuje část zaměřená na šperky a ozdoby, jejich výrobu a suroviny pro výrobu. Cílem bakalářské práce je katalog neolitického šperku, pouze na území Čech.
Neolithic Jewellery
Keywords: neolit; pravěk; šperky; ozdoby; Čechy; Neolith; prehistory; jewel; decoration; Bohemia