Postup při vyřizování pracovního povolení cizince na našem území mimo cizinců zemí EU - Sojková, Petra (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je věnována postupu při vyřizování pracovního povolení cizinců na našem území mimo cizinců zemí EU. V práci jsou vysvětleny základní pojmy, které s danou problematikou souvisí. Jsou zde popsány základní principy zaměstnávání cizinců v ČR a kromě vlastního procesu při vyřizování pracovního povolení je část práce věnována i problematice nelegálního zaměstnávání. Na závěr jsou zhodnoceny podmínky a postup zaměstnávání cizinců v ČR.
Produce of labor permit authorization for foreign workers in our country, except of european citizens
Keywords: cizinci; pracovní povolení; zaměstnávání; právní úprava