Termodesorpce - Šulc, Jakub (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá hledáním vhodných podmínek termodesorpce při stanovování nitrosloučenin. V teoretické části této práce jsou zpracovány informace o možnostech přípravy vzorku k analýze, možné nástřikové techniky a způsoby stanovení nitrosloučenin. Exprimentální část popisuje způsob a parametry stanovení nitrosloučenin a zahrnuje výsledky jednotlivých experimentů. Testuje možnost využití nástřiku s programově řízenou teplotou a systému automatického vyměnování linerů. Stanovuje výtěžnosti pro linery s ruznými náplněmi a při dávkování velkých objemů.
Thermodesorption
Keywords: výbušniny; nitrosloučeniny; GC-MS; PTV; termodesorpce; explosives; nitro compounds; GC-MS; thermodesorption