Analýza rizika a identifikace nebezpečí obecného TZZ - Jelínek, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2007)
Předmětem diplomové práce je obecné traťové zabezpečovací zařízení; konkrétně je realizována analýza rizika tohoto technologického celku včetně identifikace souvisejících nebezpečí. Práce vychází především z právních i technických norem platných v ČR. První část práce přibližuje problematiku analýz rizik. Následně je vybrána metoda vhodná pro použití při zamýšlené analýze, určen postup práce a podrobně rozpracována problematika hodnocení i posuzování rizika. Částí druhou je realizována vlastní analýza rizika a identifikace nebezpečí. Je definováno obecné traťové zabezpečovací zařízení, identifikována možná nebezpečí, zpracován jejich seznam a provedeno hodnocení zjištěných rizik.
Risk analysis and hazard identification of the general line signalling system
Keywords: traťová zabezpečovací zařízení; rizika; bezpečnost; poruchy