Kinetika a mechanismus intramolekulární reakce karbaniontu s elektrondeficitním centrem - Pešková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2002)
Šestikrokovou syntézou byl připraven methyl-(2-kyan-3,5-dinitrofenylsulfanyl)acetát, který bazicky katalyzovanou reakcí poskytuje cyklický produkt methyl-3-amino-dinitrobenzothiofen-2-karbonát.
Kinetics and mechanism of intramolecular reactions of carbanion with electrondeficient centre
Keywords: methyl-2(kyan-3,5-dinitrofenylsulfanyl)acetát; cyklizace; reakční kinetika; acidobazická katalýza