Akumulace tepla ve vodných roztocích látek s chemickou reakcí - Čapek, Libor (Univerzita Pardubice, 1998)
Byla sledována akumulace tepelné energie do vodného roztoku látky za současného využití jednak rozpouštění nadbytečné tuhé fáze látky, jednak vratné chemické reakce látky již rozpuštěné.
Accumulation of heat in aqueous solutions involving a running chemical reaction
Keywords: akumulace tepla; reakční teplo; rozpouštěcí teplo; sluneční energie; hydrogenuhličitany; matematické modely