Početí přirozenou cestou - Klabanová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na početí přirozenou cestou. Teoretická část obsahuje základní poznatky o přirozeném početí, o fyziologickém ovulačním a menstruačním cyklu a blíže popisuje samotný proces početí. Nedílnou součástí jsou informace o reprodukčním zdraví, plodnosti a celkové přípravě na otěhotnění. Průzkumná část vychází z kvantitativního dotazníkového šetření, ve kterém byly zjišťovány zkušenosti žen s plánovaným otěhotněním.
Natural Conception
Keywords: menstruační cyklus; ovulační cyklus; plodnost; početí přirozenou cestou; příprava na těhotenství; reprodukční zdraví; menstrual cycle; ovulation cycle; fertility; natural conception; preparation for pregnancy; reproductive health