Základní parametry mouky - Paukertová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením kvalitativních parametrů různých druhů mouky. V Teoretické části je popsána vlastnosti, výroba a složení mouky. V experimentální části byly stanoveny různé parametry mouky, například vlhkost, kyselost, obsah popela, obsah lepku nebo zrnitost. Tyto parametry byly mezi jednotlivými moukami porovnány a zhodnoceny.
Basic parameters of flour
Keywords: mouka; obilniny; pšenice; žito; vlhkost; obsah popela; kyselost; obsah lepku; flour; cereals; wheat; rye; moisture; ash content; acidity; gluten content