Experimentování s čekacími dobami vlaků v osobních železničních stanicích v rámci simulačního modelu - Honzák, Roman (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na problematiku zpoždění vlaků a jejich následné přenášení na vlaky přípojné. Výstupy a vizualizace experimentů ze simulačního nástroje, modelující vybraný fragment železniční sítě a respektující aktuální pravidla řízení zpožděných vlaků s možností jejich modifikace, se vyhodnocují a snaží se navrhnout možné úpravy současné metodiky.
Experimenting with train's waiting times in passenger railway stations within simulation model
Keywords: čekací doby; zpoždění vlaků; Železnice; osobní doprava; simulace; waiting times; train delays; Railway; Passenger Transport; simulation