Revitalizace ulice Žižkova (sil. II/286) v katastrálním území města Jilemnice - Rosina, Jan (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá revitalizací ulice Žižkova (sil. II/286) v úseku od křížení ul. Roztocká a Geo. Pošepného až po konec obce. Cílem diplomové práce je zvýšení bezpečnosti všech účastníků silničního provozu vhodnou stavební úpravou komunikace, revitalizací přidruženého dopravního prostoru a dopravy v klidu. Součástí práce je návrh možné úpravy autobusového nádraží a přilehlých komunikací. Při vypracování této práce bylo vycházeno z aktuální legislativy a technických předpisů pro vypracování projektové dokumentace.
Revitalization of the Žižkova Street (road II/286) in the cadastral area of Jilemnice.
Keywords: místní komunikace; revitalizace; průsečné křižovatky; zklidnění dopravy; bezbariérové úpravy; dopravní značení; local roads; revitalization; intersection crossroads; traffic calming; barrier free adjustments; traffic signs