Porovnání finančních ukazatelů pojišťoven v České republice - Hoffman, Filip (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou pojišťovnictví. Podrobněji se zaměřuje na finanční analýzu zvolených ukazatelů charakterizujících finanční zdraví pojišťoven. Pomocí statistických metod je proveden rozbor těchto ukazatelů. Korelační analýzou byl zjištěny vztahy mezi jednotlivými ukazateli a regresní analýza byla využita k predikci vývoje vybraných ukazatelů.
The comparison of the indicators of insurance companies in the Czech republic
Keywords: Pojišťovnictví; Pojišťovny; Finanční analýza; korelační analýza; Regresní analýza; ukazatele finanční analýzy