Nepřesnost nastavení při radioterapii pánve - Chaloupková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce s názvem Nepřesnost nastavení při radioterapii pánve se dělí na dvě části, teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se nejdříve zmiňuje o ozařovacích technikách a verifikaci polohy pacienta. Dále se zabývá karcinomem prostaty, rekta a hrdla děložního, popisuje jejich epidemiologii, etiologii, klasifikaci, diagnostiku a metody léčby. Výzkumná část je věnována porovnávání odchylek před každou frakcí radioterapie v poloze pronační a supinační, u mužů a žen.
Setup inaccuracy during pelvic radiotherapy
Keywords: karcinom prostaty; karcinom rekta; karcinom hrdla děložního; imrt; igrt; verifikace nastavení; prostate cancer; colon cancer; cervical cancer; imrt; igrt; setup verification