Zásady sociální politiky EU - Škultétyová, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce charakterizuje obecnou sociální politiku a zároveň sociální politiku v Evropské unii. Dále pak pojednává o transformaci ČR a její sociální politiky po roce 1989.
The principles of social policy of the European Union
Keywords: Evropská Unie; sociální politika; sociální reforma; Amsterdamská smlouva; Česká Republika